søndag 25. oktober 2015

Andebryst med fiken

2 personer:





1 andebryst, ca 320 g
Salt og pepper
2 ferske fiken
2 tørka aprikoser, finhakkes
6 valnøtter, hakkes
12 asparges
8 cherrytomater
Litt ruccolasalat
1 ts balsamico med fiken


Tørk av andebrystet og pakk det i vakuum. La det koke sous wide på 56° C i 3 timer. Rut skinnet, ha på litt salt og pepper. Legg andebrystet med skinnet ned i ei kald panne. Bruk middels varme og steik til skinnet blir sprøtt og har fått farge. La det hvile litt.
Skjær et kryss i fikenen og ha de i ei ildfast form, el porsjonsform. Ha på balsamicoen. Sett i forvarma steikeovn, 200°C. Steik ca 10 min. Ha aprikos og deretter valnøtter oppå. Slå av varmen og la de stå noen få minutter. Rens aspargesene og Ha de på et fat. Trekk plast over og sett de i mikroovnen 2 min på full effekt. Legg litt ruccola på en to tallerker, skjær andebrystet i skiver og fordel det oppå ruccolaen.
Neste gang jeg lager denne retten vil jeg lage litt selleripuré og bruke det i stedet for ruccola.

0 kommentarer:

Maris kjøkken   © 2008. Template Recipes by Emporium Digital

TOP