søndag 26. juli 2015

Bringebær dessert med granatepledessert

4 porsjoner:





Ca 600 g ferske bringebær, frosne kan også brukes
1 ss mild olivenolje
4 ss granatepleeddik
2 dl fløte
6 ss sukker
3-4 tortas, italiensk kjeks med anis
Varm olje i panna og la bringebærene syde i den. La noen bringebær være igjen til pynt. Hell over granatepleeddiken og la det koke litt inn. Rør inn mesteparten av sukkeret. Litt må være igjen til fløten. Sett det til sides slik at det blir kaldt. Pisk fløten med resten av sukkeret til fløten er stiv. Legg lagvis i glass. Begynn med bærene, knuste tortas og krem. Ha de friske bærene på toppen sammen med evt litt tortas. Er det vanskelig å få fatt i tortas, kan en evt riste valnøtter el paranøtter i ei tørr panne og ha det i stedet for tortas. Server med det samme desserten er ferdig. Kjeksen vil bli bløt om den blir stående.

0 kommentarer:

Maris kjøkken   © 2008. Template Recipes by Emporium Digital

TOP