lørdag 21. april 2012

Speltbrød

3 store former:

5 g gjær (omtrent som en sukkerbit)
3 dl vann
1 l skummet kulturmelk
3 dl appelsinjuice ( noe surt/ c-vitamin for å få best bakeresultat)
1 ts salt
1/2 dl rapsolje
4 dl (200 g) speltflak
3 dl (185 g) frø (solsikke, linfrø, sesamfrø el gresskarkjerner)
8 dl (1/2 kg) sammalt spelt
1 kg siktet spelt
Løs gjæren opp i litt av vannet og tilsett resten av væsken, saltet og oljen.
Bland inn resten av ingrediensene. Elt kun i noen få min, spelt tåler ikke hard elting. Deigen skal være klisset.
La deigen stå tildekket i romtemperatur ca 12 t. Hell deigen over i godt smurte former og la brødene heve ca 45 min. Brødene settes i kald ovn og temperaturen settes på 200°C i vanlig ovn, 175°C i varmluft. Stek i 50-60 min.
I stedet for kulturmelk kan det brukes vann eller juice. Speltsmaken kommer bedre frem når en bruker noe surt i deigen.


- Posted using BlogPress from my iPad

0 kommentarer:

Maris kjøkken   © 2008. Template Recipes by Emporium Digital

TOP