onsdag 5. juni 2013

Ovnsbakt torsk m/potetstappe og varm salsa




Retten er beregnet til 4 personer:
Potetstappe:
1 kg poteter
Salt
3 ss smør
4 ss crėme fraiche
1,5 dl melk
Pepper og 1 knivsodd muskat
Nye poteter med tynt skall trenger bare å vaskes og skjæres i terninger. Kok potetene møre og mos de med en potetstøter. Moses potetene med stavmikser, vil stappa bli seig. Tilsett de andre ingrediensene og stappa er klar til servering.
Salsa:
4 ss god olivenolje
5-6 vårløk
200 g soltørka tomater i olje, i smale skiver
1 dl steinfrie sorte oliven, delt i to
2-4 ss hakket persille
Olje
Skjær vårløken i tynne biter og steik i olje til den er blank. Tilsett oliven og soltørka tomater og kok opp. Rett før servering tilsettes persille.
Ovnsbakt torsk:
800 g torsk delt i 4 stykker
God olivenolje og salt og pepper
Smør en ildfast form med olje, strø salt og pepper i formen. Legg fiskestykkene med skinnsiden opp i formen. Pensle litt olje over skinnet på fisken. Steik ved 180°C 10-15 min. En kan også grille fisken.
Ved servering legg fisken med skinnsiden opp oppå stappa. Dra av skinnet, ha på litt god olivenolje og flaksalt på fisken. Ha salsa oppå.
Rucculasalat passer godt til.

0 kommentarer:

Maris kjøkken   © 2008. Template Recipes by Emporium Digital

TOP