lørdag 31. august 2013

Lammekjøttboller




6 personer:
600 g lammekjøttdeig
2 eggeplommer
1 løk finhakket
3 fedd hvitløk finhakket
2ss/30 ml tørka urter, blanda
2ss olje
Salt og pepper
Bland sammen alle ingrediensene. Lag ca 40 kjøttboller. Legg plastfolie over de og la de stå kaldt i min 30 min. De kan godt forberedes dagen før de skal brukes. Steik i olje i ei stor, varm panne. Snu bollene regelmessig steik i ca 10 min. Ha de ferdigsteikte bollene i tomatsaus
Lag tomatsaus:
1 kg ferske tomater
1 løk, hakket
2 fedd hvitløk hakket
5 hakkete soltørka tomater
1 reven gulerot
Ferske urter, timian, rosmarin, mye basilikum
Salt og pepper
Kok sausen til tomatene er sundkokte, bruk stavmikser og mos tomatene. La sausen koke til den er tykk. Kok ut steikepanna etter at kjøttbollene er ferdigsteikte og ha det i sausen. Tilsett mer basilikum rett før servering.
Server med tagliatelle el spagetti. Riv parmesan og ha over. Grønn salat er godt til.

0 kommentarer:

Maris kjøkken   © 2008. Template Recipes by Emporium Digital

TOP