torsdag 15. januar 2015

Pannestekt laks med spinatsalat, sennepssaus og potetchips

2 pers:


3 middels store poteter i tynne skiver
Salt og pepper, evt litt olje
2 porsjonsstykker av laks
Salt og pepper
Smør til steiking
Frisk dill
Spinatsalat:
1 rødløk i båter
0,5 fenikkel i skiver
1 fedd hvitløk, finhakket
2 stk vårløk i små biter
1 pk spinat
Olje til steking
Salt og pepper
Sennepssaus:
1 ss grov sennep
1 fedd finhakket hvitløk
1 dl rapsolje el olivenolje
1-2 ss hvitvinseddik
Skall av 0,5 lime
Salt og pepper
Fordel potetskivene på bakepapir på et brett og sett i steikeovnen på 225°C 30-40 min. Til potetskivene er gyldne på begge sider. Ha på litt salt og pepper. Evt noen dråper olje.
Lun spinatsalat:
Steik løk og fenikkel til løken er blank. Tilsett hvitløk og vårløk. Steik videre og ha spinaten oppi blandingen. Når spinaten er falt sammen er retten ferdig. Smak til med litt salt og pepper.
Sennepssaus:
Bruk stavmikser og kjør alle ingredienser utenom limeskall sammen i ca 2 min. Ha i limeskall og smak til med salt og pepper.
Laks:
Smelt smøret i ei panne. Ha salt og pepper på lakseskivene. Start med å steike med kjøttsiden ned ca 2 min. Snu fiskestykkene. Ha på frisk dill og øs smeltet smør over fisken mens den steikes ferdig, til fisken er rosa og den flaker seg. Server med spinatsalat og chips.
Smelt

0 kommentarer:

Maris kjøkken   © 2008. Template Recipes by Emporium Digital

TOP