mandag 4. mai 2015

Rullekake med karamellsaus




3 egg
100 g sukker
100 g hvetemel
1 ts bakepulver
400 g,friske el frosne jordbær
3 ss sukker
3 dl fløte
Pisk egg og sukker til eggedosis. Bland mel og bakepulver forsiktig inn. Hell røren i en langpanne som er kledd med bakepapir. Stek ved 210°C i 10-12 min. Hvelv kaken på et papir med sukker på. Ta av bakepapiret og legg langpanna over. Da vil kaka holde seg myk.
Karamellkrem:
75 g mandler grovhakkes
1,5 dl fløte
125 g sukker
0,5 ss vaniljesukker
Smelt sukkeret i en fettfri panne til det får karamellfarge. Kok opp fløten og tilsett den forsiktig i det smeltede sukkeret. Kok opp til det er jevnt. Tilsett mandler og vaniljesukker. Avkjøl sausen.

Knus jordbærene med en gaffel og rør inn sukker. Ha dette oppå kaka, også saften. Ha på litt av den stivpiskede kremen og rull kaka sammen. Ha resten av kremen oppå kaka og fordel karamellsaus over. Om ønskelig kan noe av karamellsausen blandes inn i kremen.


- Posted using BlogPress from my iPad

0 kommentarer:

Maris kjøkken   © 2008. Template Recipes by Emporium Digital

TOP