mandag 18. mai 2015

Tomatsuppe i stekeovnen




12 personer:
3 kg solmodne tomater (plomme)
3 store røde paprika
3 løk
9 fedd hvitløk
6 ss frisk timian, hakket
1,5 dl olivenolje el rapsolje
42 mellomstore friske blader basilikum
9 dl kyllingkraft el grønnsakkraft
Sukker
Salt
Pepper
4 ferske mozzarella á 120 g
Del tomatene i to, løk og hvitløk i tynne skiver og paprikaen i båter. Bland dette sammen og legg det i en stor el to mindre ildfaste former. Bland olje og timian og fordel det over tomatene, løk og paprika. Strø salt og sukker over. Steik i ovnen på 200° C ca 50 min. Vend rundt innimellom.
Tilsett halvparten av basilikumbladene og mos tomatene med en stavmikser. Tilsett kraft og smak til med salt, sukker og pepper. Server med en bit mozzarellla, basilikumblad og en tynn stripe med god olivenolje.



- Posted using BlogPress from my iPad

0 kommentarer:

Maris kjøkken   © 2008. Template Recipes by Emporium Digital

TOP