lørdag 7. september 2013

Panna cotta med kokosmelk og pasjonsfrukt




6 personer:
5 dl kokosmelk
5 pl gelatin
60 g sukker
1 ts vanilesukker
Saften av 1/2 sitron
Legg gelatinplatene i kaldt vann ca 5 min.
Jeg har brukt pulver og blandet kokosmelka sjøl. 5 dl vann og 120 g pulver. Varmer opp kun halvparten av vannet, for å løse opp pulveret. Tilsetter resten av vannet, sukker og vaniljesukker. Kjøl ned. Rør inn sitronsaft og gelatinen som er oppløst i litt varmt vann. Rør jevnlig. La det kjøle mer. Rør flere ganger. Når det har begynt å tykne, helles blandingen i porsjonsformer el glass. Før servering toppes panna cottaen med pasjonskrem.
Pasjonskrem:
8 pasjonsfrukter
Melis til passe søtt, ca 60 g
Del 7 pasjonsfrukter og ta ut innmaten. Press det gjennom en sil med en skei, slik at steinene blir igjen. Den siste pasjonsfrukten bruker en hele innmaten på. Jeg synes det er litt dekorativt med steiner. Hvis en ikke vil ha steiner, kan en presse alle gjennom silen. Kok opp sammen med melis. Det vil tykne når det koker opp. Når det er kaldt, has det på toppen av panna cottaen. Det smaker også godt med andre frukter og bær til, eks mango.

0 kommentarer:

Maris kjøkken   © 2008. Template Recipes by Emporium Digital

TOP