lørdag 23. august 2014

Foccacia

Stort


900-1000 g speltmel
7 dl vann
0,5 pk tørrgjær
1 ts salt
2 ts honning
2 fedd hvitløk
0,5 dl olivenolje
Urter, rosmarin, basilikum,timian,oregano
Maldonsalt
Bland sammen vann, ca 25 °C, gjær, honning, salt og mel. La noe av melet være igjen. Bruk mikser. Kjør ved lav hadtighet til deigen er godt blandet. Kjør hastigheten på midium ca 10 min. Ha på litt olje og trekk plastfolie over bollen. La deigen stå og heve til dobbel størrelse. Tøm deigen i ei smurt langpanne, eller ha bakepapir i langpanna. Etterhev.
Bland urter og salt i en morter til en fin grøt. Tilsett olje og blanddet. Stikk hull i deigen med fingrer som er dyppet i olje og urteblandingen. Ha på hele urteblandingen på deigen. Strø på litt maldonsalt. Stek i ovn i ca 25 min på 225°C. Server til suppe, salat og pasta, gjerne mens det enda er varmt.

0 kommentarer:

Maris kjøkken   © 2008. Template Recipes by Emporium Digital

TOP