onsdag 29. oktober 2014

Kremet pasta med laks og asparges

8 personer:
800 g pastabånd,fullkorn
6 fedd hvitløk
3 små rødløk
3 bunter asparges
5 dl matfløte
1 stor neve med fersk basilikum
6 ss hakket soltørkede tomater
4 tomater
8 porsjonsskiver laks
Salt og pepper
Olje
Parmesanost


For tiden blir mye mat laget til med sous vide. Det ble laksen gjort her. Ha salt og pepper på lakseskivene. Legg to og to i poser og vakumpakk de. Legg i gryte med vann som holder maks 53°C, 30 min. Om den ligger lenger blir ikke fisken ødelagt.
Kok pastaen etter anvisning på pakken.
Finhakk hvitløk og skjær rødløken i båter. Stek i olje til den er blank. Tilsett aspargesen som er skåret i båter og la den bli litt myk. Tilsett fløten og kok litt videre. Mot slutten av koketiden tilsettes de soltørkede tomatene. La de koke med. Når aspargesen er gjennomkokt blandes dette sammen med pastaen, eller det kan serveres oppå pastaen. Legg laksestykke på toppen. Dryss over litt grovhakket basilikum. Ha en halv tomat på hver tallerk som pynt. Server med litt parmesan over.

0 kommentarer:

Maris kjøkken   © 2008. Template Recipes by Emporium Digital

TOP