søndag 15. mars 2015

Skrei m/bønnesalat og pesto

4 porsjoner:


Ca 1000 g skrei uten skinn og bein
Salt og pepper
Skreien er laga sous vide, 55°C ca 30 min. Kan steikes i litt smør på panna rett før servering, 0,5 min pr side.


Pesto med koriander:
1 bunt koriander
25 g nyrevet parmesan
1,5 never pinjekjerner
Salt og pepper
0,5 dl rapsolje
2 fedd hvitløk
1-2 ss sitronsaft
Ha alt i en foodprocessor og kjør på høy hastighet til massen er jevn og fin.


Bønnesalat:
3 sjalottløk, finhakket
3 fedd hvitløk, finhakket
0,5 rød chili uten frø, finhakket
0,5 dl vann
Ca 1/4 grønsakbuljongterning
400 g store hvite bønner, kjøpes ferdigkokte
1 pk a 250 g spinat
Salt og pepper
Sitronsaft
Fres løken i litt olje. Den skal ikke få farge. Tilsett hvitløk, chili, vann og buljong. La det koke opp. Tilsett de godt skylte bønnene og spinaten. La surre til bønnene er gjennomvarme og spinaten har falt sammen. Smak til med salt og pepper. Ha en skvis med sitronsaft over ved servering.
Server gjerne med en type mos til, eks søtpotet el vanlig potet.

0 kommentarer:

Maris kjøkken   © 2008. Template Recipes by Emporium Digital

TOP