fredag 11. desember 2015

Grove horn







100 g melkefri margarin
6 dl havremelk
25 g gjær
1 ss sukker
1 ss sesamfrø
1ts salt
40 g havregryn
150 g sammalt spelt
525 g fin spelt
Smelt smøret og bland det sammen med den kalde melken. Smuldre gjæren i en bolle og tilsett sukkeret rør til gjæren er oppløst og tilsett melk og smørblandingen. Tilsett melet gradvis og rør til deigen er glatt og smidig og slipper bakebollen. Dekk til bakebollen med plastfolie el et håndkleLa deigen heve til dobbel størrelse. Siden jeg har brukt kald melk, kan den stå natta over. Del deigen i tre like store deler og kjevle de ut til en stor rund leiv, som en pizza. Bruk pizzahjul og del hver leiv i 8 biter, som et pizzastykke. Rull fra den brede enden inn mot spissen. Bøy hornene litt når de legges på steikebrettet. Dekk til med håndkle og la de heve til dobbel størrelse. Steik ved 220° C ca 15-20 min.


- Posted using BlogPress from my iPad

0 kommentarer:

Maris kjøkken   © 2008. Template Recipes by Emporium Digital

TOP