fredag 11. desember 2015

Horn

Jeg har brukt oppskrift fra bakeriet i Lom, men erstattet melkeproduktene med havremelk og melkefri margarin.


50 g smør
5,5 dl melk
25 g fersk gjær
1 ss sukker
1 ts salt
Ca 1 kg hv mel el spelt
Evt egg til pensling. Jeg har brukt vann.
Valmuefrø til pynt.


Smelt smøret i ei gryte og hell i melken og varm den til den er fingervarm. Pass på at den ikke blir for varm det vil ødelegge gjæren. Smuldre gjæren i en bolle, ha sukkeret over og noe av den fingervarme melken. Rør til gjæren er oppløst. Tilsett resten av melka og tilsett salt og melet litt etter litt til deigen er glatt og smidig og ikke klistrer seg til bakebollen.
Dekk bakebollen med plast eller et håndkle og sett den lunt. La deigen heve til dobbel størrelse.
Hell deigen på bakebordet og del den i to like store deler. Kjevle ut en rund leiv. Bruk pizzahjul el kniv og del den runde leiven i 8 like store trekanter, som et pizzastykke. Ta et og et stykke og Rull det fra den brede enden inn til spissen. Sving hornene litt når de legges på stekebrettet. Dekk de til og la de heve til dobbel størrelse. Pensle med vann og strø valmuefrø over. Steik ved 200°C 15 min.

0 kommentarer:

Maris kjøkken   © 2008. Template Recipes by Emporium Digital

TOP