fredag 11. desember 2015

Opp ned nøttekake




Har brukt oppskrift til kake med både melk og vanlig mel. Har laga den laktosefri og glutenfri. Det gjør at kaka er løsere og den datt fra hverandre da den ble delt. Derfor er kaka pyntet med litt krem på toppen.
50 g blå soft ( smør) smeltes
50 g sukker
150 g hasselnøtter hakkes
Bland dette sammen og legges i bunnen av kakeforma.
3 egg
3 dl sukker
3 dl glutenfritt finbakstmel ( hv.mel)
1,5 ts bakepulver
1/2 pl ( 50 g) melkefri kokesjokolade, rives
1 dl laktosefri rømme
Egg og sukker vispes til eggedosis. Bland forsiktig inn mel og bakepulver. Deretter sjokolade og rømme. Steik på 175°C ca 35-40 min. Stikk en fyrstikk i kaka for å se om den er gjennomsteikt. Når kaka er steikt må den snus med det samme og forma må tas av. Når kaka er kald, deles den i to. Fyll kaka med :
2,5 dl fløte vispes til krem
2 dl laktosefri vaniljesaus/krem
50 g melkefri kokesjokolade rives
Bland dette sammen og ha det inni kaka.



0 kommentarer:

Maris kjøkken   © 2008. Template Recipes by Emporium Digital

TOP