torsdag 17. mai 2012

Andekorma






4 personer:
Ca 1 kg skinnfritt andekjøtt, bryst el lår. Brystet kan skjæres i terninger på 2,5 cm. Lår er det bein i og ikke så lette å skjære opp. Kok de desto lenger. Jeg har brukt andelår med bein.
1 ts tumeric pulver
1/2 ts chilipulver
1 ts spisskumin frø el malt
1 ts malt koriander
2,5 cm feersk ingefær,raspet
2 knuste hvitløksfedd
150 ml youghert naturell el kefir
1 ts salt
3 store løk, oppskåret
6 hele kardemumme
4 nellik el 1/2 ts malt nellik
100 g smør el olje
1 ts garam masala
Mariner kjøttet i turmeric, chili, kummin, koriander, kardemumme, nellik, ingefær, hvitløk, youghert og salt og la det hvile i minst 1 time. Kan godt stå natta over.
Skjær løkene i to og finhakk de. Varm smør el olje el en blanding av smør og olje over middels varme og steik løken gyllen. Tilsett kjøttet og steik det til det får ei hinne. Ha på lokk og la det koke til kjøttet er mørt. Lårene jeg brukte kokte i 2 t. Rør av og til. Når kjøttet er mørt og brunt tilsettes 2 dl varmt vann og 1 ts garam masala. Kok videre i 10-15 min. Server med ris og evt raita og mangochutny.
Jeg synes denne retten kan være litt svak. Tilsetterr av den grunn litt ingefær, hvitløk, kardemumme, kummin og nellik i olja og steiker det litt før løken has i.
Denne oppskrifta kan også,brukes til andre sorter kjøtt, fks lam.

0 kommentarer:

Maris kjøkken   © 2008. Template Recipes by Emporium Digital

TOP