søndag 5. januar 2014

Daal




20 personer:
0,5 kg røde linser
2,5 kopper finhakket løk
5 hvitløksfedd finhakket
3 ss fersk ingefær finhakket
6 kopper vann, evt grønsakbuljong
2 ts karve
2 ts koriander
2 ts gurkemeie
0,5 ts kardemumme
0,5 ts kanel
0,5 ts cayennepepper
2 ts salt
1 boks knuste tomater evt 4 ss tomatpurè
Olje (sesam), oliven funker bra
Varm olje i ei gryte og tilsett løk, hvitløk og ingefær. Steik til løken er blank. Tilsett kryddene, og bland det godt inn med løken. Tilsett vann og ha så i linsene. La det koke til linsene er møre og grøtete, ca 20 min. En kan tilsette mer vann om en ikke vil ha det grøtete.
Ha i salt og knuste tomater. La det koke videre til alt er godt og varmt.
Server med ris og evt annen curry.

- Posted using BlogPress from my iPad

0 kommentarer:

Maris kjøkken   © 2008. Template Recipes by Emporium Digital

TOP