søndag 5. januar 2014

Pavlova




8 eggehviter
400 g sukker
1 ts rosevann
1 klype salt
Visp eggehvitene og saltet til hvitene begynner å lage topper. Tilsett sukkeret litt etter litt, mens vispen går. Visp til hele massen er blank, gjerne 15-20 min.
Rør forsiktig rosevannet inn. Fordel marengsmassen på to brett og steik ved 120-150°C. Bruker en lav varme, må de steike lenge, 2 t. Ved høyere varme, ca 1 t. La marengsen stå i steikeovnen mens den blir kald.
Marengsen kan lagres i lenge hvis den står tørt, den kan også fryses. Da blir den gjerne litt seig.
Har brukt en av marengsene, men en kan også legge de lagvis.
På bildet er brukt:
6 dl fløte som er stivpisket med 0,5 ts sukker og 1 ts vaniljesukker. Fordel dette over marengsen. Ha på 500 g friske blåbær, 350 g bringebær og 0,5 granateple. Det smaker også godt med mango, jordbær. Bruk det en liker godt sjøl. Kaka bør lages til med krem rett før den skal spises. Den kan fort bli bløt i marengsen.

0 kommentarer:

Maris kjøkken   © 2008. Template Recipes by Emporium Digital

TOP