søndag 19. januar 2014

Rista skrei på selleripuréseng med rød salsa

6 personer;


Rød salsa:
500 g knuste tomater
3 chili
3 sjalottløk
3 fedd hvitløk
1,5 ts malt koriander
1,5 ts malt kummin
3 ss tomatpuré
3 ss olje
4,5 ss sitronsaft
Salt
3 ss fersk persille
Mos alle ingrediensene utenom salt og persille. La det koke under lokk i 10 min. Smak til med salt Finhakket persille has oppi rett før servering.


Selleripuré;
900 g sellerirot
6 ss smør
4,5 dl fløte
Salt og pepper
Del selleriroten i terninger. La de surre i smøret i 4-5 min. Tilsett fløten og la det koke under lokk, til sellerien er mør, ca 10 min. Mos og smak til med salt og pepper.


Skrei;
1200 g skreifilét
3 ts salt
6 ts sitronsaft
Smør og olje til steiking
Del filétene i porsjonsstykker. Ha på salt og sitronsaft. Steik i olje og smør ca 2 min på hver side. Ikke steik for lenge for da blir fisken tørr.


Server med ovnsbakte tomater og evt grønn salat.

0 kommentarer:

Maris kjøkken   © 2008. Template Recipes by Emporium Digital

TOP