lørdag 5. april 2014

Ostekake med nøttebunn og pasjonsfrukt





Bunn:
2 eggehviter
100 g sukker
130 g malte nøtter el mandler
Rist nøttene på et brett i ovnen på 180°C 5-10 min. Bruk et fuktig håndkle og gni av det brune på nøttene. Mal de i en kjøkkenmaskin.
Visp eggehviter og sukker stivt. Rør forsiktig inn de malte nøttene. Steik i 10 min. Avkjøl på rist.
Pasjonsfruktkrem:
400 g kremost naturell for baking
50 g tine kesam med vanilje
300 g sukker
1/2 vaniljestang
1,5 dl pasjonsfruktjuice
Saften av 1 lime
5 pl gelantin
3 dl fløte
Visp sammen kremost, kesam, vanilje,sukker. Legg gelantinen i bløt i kaldt vann. Varm opp limesaften. Press vNnet ut or den bløtlagte gelantinen og løs den opp i den varme limesaften. Tilsett fruktjuicen. Bland så dette inn i ostemassen. Visp fløten til en bløt krem og rør den forsiktig inn i ostemassen. Ha dette på toppen av nøttebunnen og sett kaka i fryseren. Ta kaka ut or fryseren 3 timer før servering og ha på pasjonsgeléen mens kaka er frossen og kald.
Pasjonsfruktgelè:
Saften av 1 appelsin
Saften av 1/2 lime
Fruktkjøtt av 3 pasjonsfrukter
130 g pasjonsfruktjuice
75 g sukker
1 ts maizenamel
1,2 dl vann
5 pl gelantin
Kok opp fruktjuice, sukker og pasjonsfrukt. Tilsett maizenamel utrør i litt vann. La det koke i to min. Legg gelantinen i kaldt vann. Press ut vannet fra gelantinen og løs den opp i den varme fruktjuicen. Bland inn kaldt vann. La den kjølne. Når den begynner å bli tykk, has den på den frosne kaka. La den stå tre timer i kjøleskap før servering.
Pynt kaka rett før servering når gelèen er helt stiv.





0 kommentarer:

Maris kjøkken   © 2008. Template Recipes by Emporium Digital

TOP