mandag 31. mars 2014

Ovnsbakt torsk med pinjekjerner og søtpotetstappe

2 personer:


400 g torskefilet
1 dl pinjekjerner
1 ss oliven- el rapsolje
Saften av 1/2 sitron + skallet finrevet
1 bunt fersk persille
Salt og pepper
Del fileten i porsjonsstykker. Legg den i ei ildfast form. Ha på salt og pepper.
Grovhakk pinjekjernene og bland det sammen med olje, sitronsaft, evt sitronskall og hakka persille. Legg dette som et lokk over fisken. Sett i forvarma steikeovn 12-15 min på 170°C.

Søtpotetstappe:
1,5-2 søtpotet, alt etter størrelsen
1 chili
Saften av 1/2 sitron el lime
1 ss smør
Salt og pepper
Skrell søtpotetene og skjær de i terninger. Kok sammen med vann, sitronsaft, chili som er delt i 4 og frøene er fjernet, til de er møre. Slå av vannet og fisk ut chilien og mos med stavmikser. Tilsett salt og pepper og smør. Hvis stappa er tørr kan mer sitronsaft tilsettes.
Som tilbehør har jeg steikt 2 tomater. Del tomatene i to. Ha på litt hvitløkpulver, olje og tørka basilikum. Steik de sammen med fisken.



0 kommentarer:

Maris kjøkken   © 2008. Template Recipes by Emporium Digital

TOP