søndag 16. mars 2014

Djej besla tangine med kylling, løk og sitron

4-6 personer:


1 ss flaksalt
6 fedd hvitløk
2 ss spisskummin
1 ss paprika
1 ss gurkemeie
5-7 ss olivenolje
1 hel kylling i 8 biter
1 klype safran
1 sitron i tynne skiver
4 gule løk i tynne skiver/båter
2-3 dl grønne oliven uten stein
1 neve fersk koriander
Mos salt og hvitløk sammen i en morter el med stavmikser. Bland inn spisskummin, paprikapulver, gurkemeie og 3 ss olje. Mariner kyllingbitene og la det stå min 4 t.
Varm resten av oljen og steik kyllingbitene 10 min på middels varme. Ta ut kyllingen og steik løken myk sammen med safran. Ha kyllingen i gryten sammen med sitronen i tynne skiver og løken. Tilsett 3 dl vann. La det småkoke under lokk til kyllingen er mør, ca 40 min. Ha finhakket koriander og oliven over rett før servering. Server med ris og evt frisk salat.







0 kommentarer:

Maris kjøkken   © 2008. Template Recipes by Emporium Digital

TOP