søndag 30. mars 2014

Lammegryte fra Afghanistan

6-8 personer:



1,5 kg grytekjøtt av lam
4-5 løk
5 fedd hvitløk
3 ts gurkemeie
1/3 ts malt muskatnøtt
1/3 ts malt kardemumme
1 ts chili
3/4 ts malt kanel
4 bokser hakka tomater
1,5 dl grønsakbuljong el lammekraft
200 g spinat
Revet skall av 1 sitron
1 ts salt
1,5 dl gresk youghert
4 ss pinjekjerner lett ristet
Del kjøttet i terninger på ca 3x3 cm. Brun det litti ei panne med olje. Tilsett grovhakka løk og la det surre sammen i 2 min. Tilsett deretter finhakka hvitløk og la det surre i 1 min. Tilsett krydder,tomater og buljong. Bland det sammen og ha det i ei ildfast form. Ha på lokk el folie og sett det i ovnen på 170°C i minimum 1 t. Når det er ferdig i ovnen blandes grovhakka spinat inn. La det bli litt kaldere. Tilsett så revet sitronskall, salt og youghert. Strø over pinjekjerner rett før servering. Server sammen med ris og evt grønn salat.

0 kommentarer:

Maris kjøkken   © 2008. Template Recipes by Emporium Digital

TOP