tirsdag 8. juli 2014

Laks med perlespelt og sitronkrem

2-3 personer:


Perlespeltsalat:
Start med å koke perlespelt. Beregn 0,75 dl pr pers. Bruk dobbelt så mye vann og kok i 25 min. Ha en halv grønnsakterning i kokevannet. Det kan hende en må tilsette litt mer vann mot slutten, for at det ikke skal tørrkoke. Mens perlespelten koker, steker en grønsakene i litt olje.
2 små rødløk i båter
2 små røde paprika i staver
2 store never spinat
Fres rødløk og paprika i olje til løken er blank. Tilsett spinaten og timian av 4 stilker. Stek videre til spinaten faller sammen og blir myk. Bland inn med den ferdigkokte perlespelten.


Sitronkrem:
Skall av 0,5 sitron
Blad fra 4 stilker fersk timian
4 ss creme fraiche
Salt og pepper.
Riv det gule skallet av sitronen, hakk timianbladene og bland sammen med creme fraiche , salt og pepper.


Beregn ca 150 g laks el ørret pr pers. Ha på olje, salt og sitronpepper. Ha på grillen ca 10 min på 200°C. Fisken skal ikke være helt gjennomstekt. Den kan fort bli tørr. Server med perlespeltsalat, sitronkrem og sitronbåt.

0 kommentarer:

Maris kjøkken   © 2008. Template Recipes by Emporium Digital

TOP