Saltstraumen torsk
![](http://photo.blogpressapp.com/photos/14/07/04/s_437.jpg)
2 personer:
350-400 g torskefilet, uten skinn og bein
0,5 løk
1 fedd hvitløk
2 stilker persille
1 stilk dill
1 stor ss salt
2 strå gressløk
1,5 l vann
Skjær fileten i porsjonsstykker
Kok opp vann. Ha i løk i båter, hvitløk salt og urter. Kok opp. Trekk gryta tilside og ha porsjonstykkene i og la det trekke til fisken flaker seg, ca 8 min.
![](http://photo.blogpressapp.com/photos/14/07/04/s_438.jpg)
2 store el 4 mindre poteter
1ss gressløk
1ss persille
Salt og pepper
Nypoteter trenger en ikke skrelle. Kok potetene i lettsaltet vann. Når potetene er kokte, tømmes vannet av. Strø over finhakket gressløk, persille og pepper.
![](http://photo.blogpressapp.com/photos/14/07/04/s_439.jpg)
2 gulerøtter
2 persillerøtter
75 g sukkererter
Olje
Salt
1 ss smør
0,5 dl vann
Skrell gulerøtter og persillerøttene, nye gulerøtter kan bare vaskes godt. Skjær røttene i grove biter. Steik i olje til de får litt farge. Tilsett vann og evt smør( kan godt sløyfe smøret, det blir alltid nok fett). Kok inn, tilsett finsnitta sukkererter mot slutten. Ha på salt.
![](http://photo.blogpressapp.com/photos/14/07/04/s_440.jpg)
Saus:
50 g bacon i små terninger
1 sjalottløk, finhakket
100 g smør
1 ss kapers
Salt og pepper
Olje
1,5 ss sherryeddik( kan sløyfes)
Smelt smøret og la det bli nøttebrunt. Steik baconet i olje, slik at det blir sprøtt. Bland smør og bacon sammen og tilsett løk og kapers. Smak til med salt og pepper og evt sherryeddik.
![](http://photo.blogpressapp.com/photos/14/07/04/s_441.jpg)
- Posted using BlogPress from my iPad
0 kommentarer:
Legg inn en kommentar