fredag 4. juli 2014

Saltstraumen torsk




2 personer:
350-400 g torskefilet, uten skinn og bein
0,5 løk
1 fedd hvitløk
2 stilker persille
1 stilk dill
1 stor ss salt
2 strå gressløk
1,5 l vann
Skjær fileten i porsjonsstykker
Kok opp vann. Ha i løk i båter, hvitløk salt og urter. Kok opp. Trekk gryta tilside og ha porsjonstykkene i og la det trekke til fisken flaker seg, ca 8 min.


2 store el 4 mindre poteter
1ss gressløk
1ss persille
Salt og pepper
Nypoteter trenger en ikke skrelle. Kok potetene i lettsaltet vann. Når potetene er kokte, tømmes vannet av. Strø over finhakket gressløk, persille og pepper.


2 gulerøtter
2 persillerøtter
75 g sukkererter
Olje
Salt
1 ss smør
0,5 dl vann
Skrell gulerøtter og persillerøttene, nye gulerøtter kan bare vaskes godt. Skjær røttene i grove biter. Steik i olje til de får litt farge. Tilsett vann og evt smør( kan godt sløyfe smøret, det blir alltid nok fett). Kok inn, tilsett finsnitta sukkererter mot slutten. Ha på salt.


Saus:
50 g bacon i små terninger
1 sjalottløk, finhakket
100 g smør
1 ss kapers
Salt og pepper
Olje
1,5 ss sherryeddik( kan sløyfes)
Smelt smøret og la det bli nøttebrunt. Steik baconet i olje, slik at det blir sprøtt. Bland smør og bacon sammen og tilsett løk og kapers. Smak til med salt og pepper og evt sherryeddik.



- Posted using BlogPress from my iPad

0 kommentarer:

Maris kjøkken   © 2008. Template Recipes by Emporium Digital

TOP