fredag 4. juli 2014

Koriander- og chilimarinert klippfisk

2 personer:
350-400 g ferdig utvannet klippfisk(2 døgn i vann, brukte ca 200 tørrfisk)
1 dl finhakket koriander
1 rød chili, ta ut frøene og finhakk
5 ss olivenolje
Bland sammen koriander, chili og olje. Mariner fisken i ca 1 døgn. Grill på ca 200°C, 3 min på hver side, til fisken flaker seg.


Tomatconcassè:
3 tomater
0,5 agurk
2 ss olivenolje
Salt og pepper
Fjern skinnet på tomatene ved å skjære et snitt i de og la de ligge i kokende vann i 2 min. Ta ut frøene og del tomatene i små terninger. Skrell agurken, del den i to og ta ut frøene med en skei. Skjær agu rken i små terninger. Bland sammen med tomat, olje, salt og pepper.


Salat:
2 gulerøtter, skjæres i tynne skiver, gjerne med ostehøvel
1 pk ferdig kokte kikerter
1-2 ss olje
1 ts finreven fersk ingefær
2 dl spinat
Salt og pepper
Steik gulerøttene til de blir gylne. Tilsett kikertene og la det surre i 4-5 min. Ha på ingefær og spinat rett før servering. Smak til med salt og pepper. Server til grilla klippfisk.


Fikk inspirasjon til denne oppskrifta og sammensetningen fra "godfisk". De forskjellige elementene var gode. Det som passet minst inn sammen med de andre elementene var tomatconcassè. Det var en nydelig frisk salat. Noe som jeg tror vil passe til er potetstappe el bare vanlig kokte poteter. Salaten med gulerøtter og kikerter vil også passe godt til salt fisk.

0 kommentarer:

Maris kjøkken   © 2008. Template Recipes by Emporium Digital

TOP