tirsdag 25. oktober 2011

Moussaka 2


8 personer:
Kjøttsaus:
800 g lammekjøttdeig
4 fedd hvitløk
1 stor løk
1/4 sellerirot i små terninger
3 bokser (400g) knuste tomater
Friske urter som basilikum, persille, oregano, rosmarin
Litt kanel
Salt og pepper
2 ferske finhakka chili
1/2 boks grilla paprika i små biter
Olje til steiking
Start med å steike persille, hvitløk og. Når løken er blank tilsettes sellerirot og deretter kjøttdeigen og brunes lett. Tilsett tomater og kok opp. La det koke sammen ei god stund, til lengre det koker desto bedre. Tilsett urter og krydder ca 10 min før alt skal legges i ildfast form.
2 store auberginer skjæres i 1/2 cm tykke skiver. Strø salt over og trekk ut noe vann. Legg aubergineskivene i ei ildfast form og sett den under grillen ca 5-7 min.
Hvit saus:
2 ss smør smeltes. Ha i mel til det er en fast masse. Til sett melk og vann gradvis, rør godt hele tiden. Sausen skal være tykk. Tilsett salt, pepper og 1/4 ts muskatnøtt.
Legg lagvis i ildfast form. Aubergine først, kjøttsaus, ost og hvit saus. Avslutt med hvit saus og dekk toppen med reven ost. Steik ved 200° C ca 45-60 min
Server sammen med en god grønn salat til.

0 kommentarer:

Maris kjøkken   © 2008. Template Recipes by Emporium Digital

TOP