søndag 20. oktober 2013

Kinesisk smørfisk

Til 2 personer:



300 g torskelion i ca 0,5 cm tykke skiver
1 ss linsemel el rismel
1 ts salt
Litt pepper
1 ts curry
Bland krydder og mel sammen. Vend fiskebitene i melblandingen og steik i olje til de er gyldenbrune. Legg fiskebitene på ei rist som ligge rover noe papir. Dette fordi olja kan renne av.
Saus:
3 ss smør
2 ts blandingskrydder (10 hele sort pepper, 10 nellikspiker,4 hele kardemumme, 5 cm hel kanel, 4 tørka røde chili, 4 ss hel koriander, 2 ss hel spisskumin, 1 ts anisfrø, stek kryddene i ei tørr panne, middelsvarme, til kryddene er gyldne. Mal og evt sikt kryddene. Dette blir mer enn det som skal i sausen. Oppbevar det i et tett glass)
2 røde chili i tynne strimler
6 ss curryblader
1,5 dl fløte
1 ts sukker
Evt litt salt
Crispsalat el isbergsalat
Smelt smøret i ei panne. Det skal være nøtte runt. Tilsett chili, curryblader og blandingskrydder. Steik til det er gyllent. Tilsett fløte og sukker. La det kone til det tykner. Legg fiskebitene oppi sausen. Legg litt salat på et fat og hell saus og fisk over. Server sammen med kokt ris og brokkoli/ asparges med hvitløk.

0 kommentarer:

Maris kjøkken   © 2008. Template Recipes by Emporium Digital

TOP