Spekesild m/varme grønsaker
2 personer:
![](http://photo.blogpressapp.com/photos/13/12/27/s_2248.jpg)
Beregn 2 fileter pr pers:
Bruk ferdig spekesild el kryddersild. La sildefiletene ligge i vann ca 12 timer, for å trekke ut salt. Filetene kan også vannes ut i melk, da trenger de mindre tid.
Server spekesild sammen med rødløk i tynne skiver, 1/2 eple i terninger, kokte poteter, kålrotstappe, kokte gulerøtter, syltede rødbeter og gjerne litt rømme ved siden av.
![](http://photo.blogpressapp.com/photos/13/12/27/s_2249.jpg)
Kålrotstappe: 1 liten el 1/2 kålrot renskes og skjæres i terninger. Kok i lettsalta vann til de er møre. Hell av vannet. Ha i 2 ss smør, 2 kokte poteter, litt salt, pepper og en knivsodd muskatnøtt. Knepp kålrota med potetmoser el stavmikser, la den vær litt grov.
![](http://photo.blogpressapp.com/photos/13/12/27/s_2250.jpg)
Kok poteter og gulerøtter til de er møre.
0 kommentarer:
Legg inn en kommentar