lørdag 28. desember 2013

Fruktsalat m/ råkrem/parfait

8 pers:


En kan bruke den frukten en liker best sjøl. Jeg har brukt:
2 appelsiner
2 epler
2 pærer
350 g druer
2 mango
1 granateple
Skjær frukten i passe store biter. Skjær bort alt skinn på appelsinen. Spar granateplet til slutt og garner med det.
Lake:
4 dl vann
1,5 dl sukker
Saften av 2 appelsiner
4 ss rosevann
1 vanilestang, skrap ut frøene og bruk hele stanga i vannet
4 hele stjerneanis
Kok laken i 10 min. Tilsett 2 ss rosevann mot slutten La den stå og bli kald på benken. Tilsett saften av 1 lime når den er kald og hell så laken over frukten. Ha granateplefrøene over rett før servering. De setter farge på laken. La fruktsalaten med laken stå kaldt og trekke noen timer, el over natten. Den blir bedre til lenger den står.
Råkrem/parfait:
6 eggeplommer vispes godt sammen med 8 ss sukker. Visp krem av 6 dl fløte. Tilsett 1 ss vaniljesukker. Bland eggedosis og krem forsiktig sammen. Kremen kan serveres som dette elller den kan fryses i 3 t el lenger. Husk å ta den ut fra fryserene 15 min før servering.

0 kommentarer:

Maris kjøkken   © 2008. Template Recipes by Emporium Digital

TOP