Enkel snickerskake
Stor langpanne:
6 eggehviter
425 g sukker
2 ts vaniljesukker
2 ts bakepulver
300 g salte peanøtter
200 g ritzkjeks el glutenfrie salte kjeks.
Her er brukt glutenfrie kjekser.
Visp eggehviter og sukker stivt. Tilsett bakepulver og vaniljesukker i eggehvitene når de nærmer seg ferdigvispet. Grovhakk peanøttene og knus kjeksen grovt. Bland forsiktig inn i eggehvitemassen. Ha deigen i en stor langpanne. Bre den utover. Steik ved 200°C ca 25-30 min. Stikk i kaken med en fyrstikke for å kjenne om den er ferdig. La kaka avkjøles i forma.
Sjokoladekrem:
6 eggeplommer
100 g melis
100 g smør
200 g mørk sjokolade
Visp eggeplommer og melis stive. Smelt smør og sjokolade, gjerne i vannbad. Hvis smør og sjokolade blir for varmt, blir det kornete. Når sjokoladen er smeltet, helles den forsiktig inn i de stivpiskete eggeplommene. Rør hele tiden. Smør kremen på kaka mens den enda er litt lunken. Strø på ca 50 g peanøtter til pynt. Kaken må være kald før den skjæres opp. Holder seg i kjøleskap noen dager. Kan fryses.
0 kommentarer:
Legg inn en kommentar