Torsk m/ chorisosalsa, asparges og blomkålpurè
6 personer:
900-1000 g skinn og beinfri torsk
Salt og pepper
Sitronolje
Skjær fisken i porsjonsstykker. Bland salt og pepper med sitronolje, el olje og sitronsaft. Pensle fiskestykkene med blandingen og legg de i en ildfast form. Stiek på 200°C ca 12-15 min.
Chorisosalsa:
250 g chorisopølse skjæres i små terninger
4 sjalottløker i små terninger
4 fedd hvitløk finhakkes
4 ss hakkete soltørkete tomater
2 røde chili finhakkes
5 ss pinjekjerner
Sitronsaft
Ferrsk timian hakkes
Olje
Rist pinjekjernen i en tørr steikepanne. Ta de av varmen når de er ferdige og ha i litt olje. Steik chorisopølsa i ca 1 min. Tilsett løk, hvitløk og chili. La det surre til løken er blank. Tilsett soltørka tomater. Rett før servering tilsettes pinjekjerner, timian og sitronsaft. Smak til.
1,5 bunt asparges kokes lett møre i saltet og sukret vann. Sukkeret gjør at aspargesen holder seg sprø. Aspargesen er ferdig kokt på kort tid, 2-5 min.
Blomkålpuré;
3 middel store blomkål i fine buketter
1 stor potet i terninger
1 pastinakk i terninger
Kok grønsakene møre. Slå av alt vannet Mos til stappe/purė med en stavmikser el stamper. Tilsett og rør inn
2 ss smør
3 store ss creme fraiche
Salt og pepper.
0 kommentarer:
Legg inn en kommentar