fredag 12. desember 2014

Barnas beste pepperkaker




1 dl lys sirup
150 g sukker
150 g smør
1 dl kremfløte
0,5 ts nellik
0,5 ts ingefær
0,5 ts pepper
1 ts stjerneanis
2 ts kanel
1 ts bakepulver
400 hvmel el. speltmel
Smelt smør, sirup og sukker over svak varme. Rør og kjøl ned. Tilsett fløten. Bland sammen det tørre og bland det deretter inn i sirupsblandingen. Sett deigen kaldt til neste dag. Kjevle deigen ut til 3-4 mm tykk og stikk ut figurer. Steik ved 175°C ca 10 min, til kakene er gyldne.
I stedet for fløte har jeg brukt havremelk og jeg har brukt blå, melke og soyafri, melange. Da blir pepperkakene melkefrie.
- Posted using BlogPress from my iPad

1 kommentarer:

Unknown

Denne deigen er ikke barefantastisk god å kjevle, den er også veldig god! Veldig lett å lage også. Som mat og helse lærer i 40 år må jeg si at dette er en innertier!

Maris kjøkken   © 2008. Template Recipes by Emporium Digital

TOP