tirsdag 2. desember 2014

Gluten-, egg- og melkefrie havrekjeks




250 g glutenfrie havregryn
250 g semper fon mix
250 g melke og soyafri melange
120 g sukker
3 ts hornsalt
2 dl havremelk
3 ss knuste linfrø
9 ss vann
Knus havregryna i en kjøkkenmaskin så de blir litt mindre. Bland alt det tørre utenom linfrø sammen. Smelt melangen. Mal linfrøene fint og miks sammen med vann til en seig masse. Bruk stavmikser. Ha den smeltede melangen i melet, havremelken og linfrøblandingen. Rør godt sammen og la det stå en stund. Kjevl ut en ca 3 mm tykk leiv og stikk ut kjekser. Steik ved 180°C ca 10 min, til kjeksene er gyldne. Avkjøl og legg de i tett boks.
Det blir ca 120 kjekser.

- Posted using BlogPress from my iPad

1 kommentarer:

Ingunn S,F

Dei såg gode ut. Med ein som ikkje skal ha gluten, egg og melk i familien er dei vel verdt å prøva!!

Maris kjøkken   © 2008. Template Recipes by Emporium Digital

TOP