søndag 4. desember 2011

Kylling curry, Har-Roz ki Murgh Kari


4 porsjoner:
3 store fedd hvitløk
1 cm fersk ingefær
1 stor løk
2 store tomater
1/2 kopp hakka fersk koriander
1-3 ferske grønne chili
3 ss olje
2 laurbærblad
5 grønne kardemumme
2 kanlestenger
1,5 ss korianderpulver
1 ts malt nellik
1 ts garam masala
1/2 ts gurkemeie
1 ts salt el smak det til
1/4 ts nykverna sort pepper
1/2 kopp mager youghert
Ca 1- 1,5 kg kylling i biter
1 kopp vann
Bland sammen hvitløk, ingefær og løk i en foodprocessor. Sett det til side.
Bland sammen tomater, koriander og grønn chili til en paste
Varm olje i ei gryte og steik laurbærblad, knuste kardemumme og knuste kanelstengeer, ca 30 sek. Tilsett løkblandingen og steik den til den lett gyllen, ca 7 min. Deretter tilsettes tomatpasten og kok til veska har fordampa. Tilsett resten av kryddene, yougherten og kok videre. Rør hele tiden så det ikke skiller seg. Tilsett kyllingen og la de bli lett brune. Tilsett vann og la det koke over høy varme i ca 5 min. Reduser varmen og la det koke til kyllingen er mør, ca 30 min. Rør av og til. Server ris til og evt en salat.

1 kommentarer:

Oddbjørn Folde

Beste bangla carryen jeg har smakt siden besøket i BD høsten 2010 :)

Maris kjøkken   © 2008. Template Recipes by Emporium Digital

TOP