søndag 4. desember 2011

Valnøttbrød

Ja, det har blitt en stund med lite eller ingen ting nytt her på bloggen. Det er jo ting som ligger klar til å få lagt inn, så jeg får bare sette igang.


1 l vann
50 g gjær
1/2 kg siktet rug
75 g sammalt rug fin
100 g solsikkekjerner
200 g valnøttkjerner
20 g salt
1 dl olivenolje
125 g helkorn hvete
125 g helkorn bygg
Ca 1,5 kg hvetemel
Dagen før:
2 l vann kokes opp og helkornene legges i og trekkes i vann til neste dag.
Bakedagen: bland sammen ingrediensene etter rekkefølgen i oppskrifta. Husk i tøm av/sil vannet på helkornene. Deigen skal være fast og litt klebrig. Forhev til dobbel størrelse. Del deigen i like store biter, ca 630 g. Trill runde brød og sett de på bakepapirkledd plate. Når hevingen er ferdig, skjær to snitt i hvert brød, pensle med sammenpisket egg og stør maldonsalt over. Stek ved 200°C ca 35-40 min.

0 kommentarer:

Maris kjøkken   © 2008. Template Recipes by Emporium Digital

TOP