søndag 2. februar 2014

Ertersuppe




Tradisjonskost
8 personer:
Har brukt beina fra fenalår til å koke kraft på. Pinnekjøttkraft passer også godt, men da må en passe på at det ikke blir for salt.
Legg beina i vann ca 18-24 t
500 g gule erter legges i vann ca 12 timer
Kok beina i vann til kjøttet løsner fra beina
Kok ertene i usalta vann ca 1 t, til de er møre. Ikke bruk for mye vann, men pass på at ikke ertene tørrkoker. Når ertene er møre tilsettes kraft fra beina.
4 store løker skjæres i skiver og has i gryta og kokes.
5 gulerøtter skjæres i skiver og tilsettes suppa og kokes videre.
Rosmarin og mye timian tilsettes. Kok til alt er mørt.
0,5 purre skjæres i skiver og tilsettes mot slutten av koketiden. De skal være litt friske å se til.
Server med evt nykokte poteter, el godt brød, el pannekaker og bacon som vi gjorde i dag. Naaamm!!

0 kommentarer:

Maris kjøkken   © 2008. Template Recipes by Emporium Digital

TOP