torsdag 13. februar 2014

Skrei med puylinser

6 personer:
1200-1600 g skrei, uten skinn og bein, av den tykke delen, ryggen
Del fiskefiléten opp i porsjonsstykker. La den ligge med salt på ca 30 min. Vask av saltet og tørk fisken. Ha på litt pepper. Steik fisken i middels varm panne med olje i. Steik den på alle sider til den får litt farge. Rull den i en blanding av finhakket persille, dill og gressløk. Steik den videre. Før servering kan den rulles en gang til i urteblandingen.


4,5 dl puylinser
3 gulerøtter
1 sellerirot
Ca 100 g bacon
1 terning grønnsakbuljong
Vann
Salt og pepper
3 ts sennep
1 sitron, saften
Puylinser får en bla kjøpt i innvandrerbutikker


Vask puylinsene godt. Kok de i 3 min og slå av vannet. Kok de så videre i 10 min i grønnsakbuljong og nytt vann som dekker linsene. Tilsett så grønnsaker, sennep og sitronsaft og la det koke i ca 10 min til. Smak til med salt og pepper.
Steik bacon og strø det over ved servering.


Server med ovnsbakte tomater til.
Oppskrift lagt ut tidliger.

0 kommentarer:

Maris kjøkken   © 2008. Template Recipes by Emporium Digital

TOP