mandag 10. februar 2014

Marokkansk lammegryte

4 personer;


700-750 g reinskåret lammekjøtt
2 løk
4 fedd hvitløk
2 selleristenger
2 ss finhakket fersk ingefær
1,5 ts malt spisskummin
1 hel kanelstang
2 ts paprikapulver
0,5 ss harissa
0,5 ts korianderfrø
3 ss fersk koriander
150 g tørka aprikoser
1 dl mandler
5 dl lammesjy
Safran
1 ss sitronsaft
Salt og pepper
Olje til steking
1 pk ferdigkokte kikerter
0,5 stk granateple
Skjær kjøttet i ca 3x3 cm store biter. Brun de i litt olje og strø salt og pepper over. Sett det til side. Finhakk løk, hvitløk og selleri i staver. Ha de i varm olje og la de bli blanke. Tilsett kryddene og la det surre noen minutter. Tilsett kjøttet og lammesjyen. La det koke i ca 1 t. La aprikosene ligge i varmt vann i 10 min. Tørk de godt. Mandlene skåldes, hakkes og ristes i middels varm panne. Tilsett etter en time og la det koke sammen med kjøttet ca 20 min, til aprikosene er møre. Tilsett harissa, kikerter og sitronsaft og la det koke i 2 min. Smak til med salt og pepper. Fersk finhakka koriander tilsettes rett før servering. Garner med granateple.


Server med couscous eller ris.

0 kommentarer:

Maris kjøkken   © 2008. Template Recipes by Emporium Digital

TOP