søndag 4. mai 2014

Grilla kylling med grilla rotgrønnsaker

I dag har det vert familiemiddag. Maten er beregnet til 6 personer. Jeg har brukt 2 kyllinger a 1300 g. Jeg visste det ville bli mye kjøtt, men det er godt å ha noen rester.


2 hele kyllinger (1,5 er nok)
2 grønne epler
2 sitroner
1 dl grovhakka fersk rosmarin
1,5 dl grovhakka fersk basilikum
2,5 dl grovhakka fersk persille
6 ss olje
5 ss buljong
Pepper
Vask og rens kyllingene i kaldt vann, la det renne av og tørk. Bland urter, pepper, olje og buljong. Etter å ha finrevet sitronskall av 1 sitron, skjæres sitronene i fine båter. Det gjør en med eplene også. Bland dette sammen med halvparten av urteblandingen. Stapp dette inni kyllingene. Ha på litt olje utenpå og gni resten av urtene utenpå kyllingene. La kyllingene ligge i en ildfast form, aluminiumsform. Sett i grill på 200°C ca 75-90 min.
Kok opp en blanding av sitronskall, appelsinskall, saften av 1 appelsin, 0,5 l buljong. La det koke inn litt. Øs dette over kyllingene innimellom under grillingen.





Rotgrønsaker:
2 søtpoteter, ca 1000 g
0,5 rotselleri
2 pastinakk
600 g svartrot
3 rødbeter
1 purre
1 rødløk
Olje
Salt og pepper
Skrell grønsakene og del de i passe biter. Bland de sammen. Ha på litt olje, salt og pepper. Ha de i en ildfast form. Sett i grillen på 200°C ca 30 min.




- Posted using BlogPress from my iPad

0 kommentarer:

Maris kjøkken   © 2008. Template Recipes by Emporium Digital

TOP