torsdag 19. juni 2014

Grilla laks med blomkålpurè, smørsteikte erter og spinat og pesto

Beregn ca 125-150 g laks pe pers
2-3 personer:





Ha salt og pepper på laksestykkene og grill de 2-3 min på hver side.
Pesto:
1 stor neve basilikum
1 fedd hvitløk
25 g reven parmesan
0,5-1 dl olje
Salt og pepper
Ha alt i en bolle, bruk stavmikser og bland det godt sammen.
Blomkålpurè:
1 blomkål i buketter
1 potet i biter
2 ss smør
Salt og pepper
2-3 ss creme fraiche
Kok blomkål og poteter møre, ca 10 min. Tøm ut kokevannet. Bruk stavmikser og mos de. Tilsett smør, salt og pepper og creme fraiche.
Smørsteikt spinat:
2-3 ss smør
1 rødløk i båter
1 fedd hvitløk finhakkes
100 g drosne grønne erter
200 g spinat
Salt og pepper
Smelt smøret og steik løk og hvitløk til det er blankt og mykt. Tilsett erter og steik til de er gjennomvarme. Tilsett deretter spinaten og steik til den detter sammen. Smak til med salt og pepper.


0 kommentarer:

Maris kjøkken   © 2008. Template Recipes by Emporium Digital

TOP