søndag 14. november 2010

Banglacurry




Dette er nok til 3 personer:
3 kyllingfileter i små biter
1 løk
3 fedd hvitløk
1 cm fersk ingefær
5 hele kardemumme
1 hel kanel
1 laurbærblad
1 ss sennepsfrø
1/4 kopp olje
1/2 ts chilipulver
1/2 ts turmericpulver
1/2 ts korianderpulver
1/2 ts cuminpulver ( en type karve)
1/2 sprøsteikt løk
Salt etter smak

Start med å steike hele krydder i varm olje. Tilsett løk, hvitløk og ingefær som er finhakket og steik til det er gyllent. Bland inn krydder og steik det litt. Tilsett kjøttet og la det surre i gryta/panna til det har fått ei hinne. Tilsett 1/2 kopp vann og la det putre til det er ferdig. Strø over sprøsteikt løk

Steikt aubergine:
1 aubergine skjæres i ca 8 mm tykke skiver. Dryss på litt salt for å trekke ut vannet. Bland sammen krydder og strø over:
1/2 ts chili, 1/2 ts turmeric, 1/2 ts koriander, 1/2 ts fenugreek, 1/2 ts cumin, 1/2 ts curry og litt gurkemeie. Steik på begge sider i varm olje. Strø over 1/2 sprøsteikt løk.
Server med kokt ris og mangochutny.

0 kommentarer:

Maris kjøkken   © 2008. Template Recipes by Emporium Digital

TOP