mandag 29. november 2010

Kransekake


500 g mandler males på mandelkvern
500 g melis blandes med malte mandler
4 eggehviter blandes inn
Bland alt godt sammen. Pakk deigen i aluminiumsfolie. Legg den deretter i steikeovnen 1 t på 100°C. La det kjølne, gjerne i kjøleskap til neste dag. Trill ut fingertykke pølser. De kan steikes som stenger hvis en ikke har kransekakeform. Steik ved 200°C ca 12 min.
Når kransekaka skal settes sammen brukes en glasur som sprutes ove hver ring etter hvert som en bygger den opp.
Glasur:
1 eggehvite
180 g melis
1/2 ts eddik

4 kommentarer:

Anonym

Steker du stengene på 100 grader med plastikk folien på?

Mari

Det er hele deigen som pakkes i aluminiumsfolie, ikke plastfolie. Deigen må så bli kald før en lager stenger av den.

Anonym

hvor stor er deigen som settes i ovnen?

Mari

Hele deigen, i en stor klump el pølse, pakkes i aluminiumsfolie og settes i ovnen. Den trilles ut senere.

Maris kjøkken   © 2008. Template Recipes by Emporium Digital

TOP