mandag 29. november 2010

Grovt brød







6 dl appelsinjuice
3 dl vann
41/2 dl vann til bløtlegging
2 pk gjær
41/2 ts salt
3 ts sukker
180 g smør
3 egg
225 g helkorn rug
900 g sammalt rug
1350 g speltmel
Legg helkorn rug i bløt natten over, og evt kok de i 30 rett før deigen settes.
Pass på at de ikke er for varme når de blandes med resten av deigen.
Bland det tørre sammen. Tilsett lunken væske, smeltet smør og utrørt gjær. Ha i sammenpisket egg.
Sett deigen lunt og la den heve til dobbel størrelse. Slå deigen ned og bak ut 9 runde leiver. Klem dei litt flate. Hev og steik i 20-30 min i forvarma ovn på 200°C.
Juicen gjør at smaken på speltmel kommer bedre frem. Hvirker deigen tørr, kan en med fordel ha i mer vann.

2 kommentarer:

Oddbjørn Folde

Nå har jeg testen nybakt brød. Det var kjempegodt! Jeg må gå å ta meg en brødskiver til. Glad Mari har laget mange :)

Anonym

hehe.. dette hoertes godt ut!
Kanskje jeg skal lage litt til fruen.. hun hadde satt pris paa det!
Kristen

Maris kjøkken   © 2008. Template Recipes by Emporium Digital

TOP