onsdag 28. september 2011

Skogsoppsuppe




Då me var ute på tur, gjekk em oss på mykje fin sopp. Den måtte me ha med oss heim og det vart ei god suppe utav det.
Suppe til 4 pers:
700 g sopp
4 stk sjalottløk
3 fedd kvitløk
1 ss smør
5 dl vatn
2,5 dl fløyte
2,5 dl melk
125 g chevre
2 dl creme fraiche
1/2 ts timian
1/2 ts rosmarin
1 buljongterning
Salt og pepper etter smak
Smelt smøret og steik finhakka løk og kvitløk gyllent. Tilsett soppen og steik den til størrelsen på soppen har krympet og det er mye væske i gryta. Tilsett vatn , melk og fløyte. Kok opp og smuldre i chevreosten, buljongterning og krudder og creme fraiche. Kok opp og server med foccaciabrød til. Garner suppa med sprøsteikt bacon.



0 kommentarer:

Maris kjøkken   © 2008. Template Recipes by Emporium Digital

TOP