søndag 18. juli 2010

Afrikansk lammegryte








1 kg lammekjøtt fri for bein
400 g kikerter i boks
2 auberginer
11/2 ts salt
1 ts pepper
800 g tomater i boks
1 ss korianderfrø
1/2 ts spisskummin
2 ts revet muskatnøtt
3 ss olje
3 røde chili
2 ss reven fersk ingefær
2 fedd hvitløk
1 ts eddik
2 ss frisk persille
1 ss frisk koriander

Knus koriander og kumminfrø, tilsett salt og muskatnøtt. Gni krydderblandingen godt inn i kjøttet.
Brun kjøttet gyllent, tilsett auberginer i terninger og stekepanne sammen med kjøttet ca 2 min. Tilsett ingefær og finhakket chili, og stekepanne i 2 min. Bland inn finhakket hvitløk, eddik og tomater. Demp varmen og la det trekke i ca 1 time. Tilsett deretter kikerter og la det trekke i 5 min. Smak til med salt og pepper. Dryss over hakket persille og koriander.
Serveres med ris eller couscous. En grønn salat er også godt til.

Inspirert fra din mat


0 kommentarer:

Maris kjøkken   © 2008. Template Recipes by Emporium Digital

TOP