lørdag 17. juli 2010

Steikeovngrøt




Smelt smør i en gryte. Tilsett 6-7 dl melk og evt litt vann. Tilsett 1,5 dl grøtris under omrøring. (2-3porsjoner) Kok opp og legg lokk på og sett det i steikeovnen på 60º C. Tas ut ca 30 min før servering og gis et oppkok Spe med melk til passe tykk grøt. Tilsett litt salt ( får saltet koke med, tykner grøten fortere). Det er godt med en liten dasj vaniljesukker og sukker oppi.
Server med smørøye, sukker og kanel.
"grautapinne" ( div spekemat og flatbrød) smaker godt etterpå.





2 kommentarer:

Anonym

Hei, hvor lenge må grøten stå i ovnen? Minimum?

Mvh
Eivind Farstad

Mari

Så du vil prøve deg på dynegrøt. Den bør nok stå i ovnen 2 timer. Det er ikke så sjelden jeg koker den opp og setter den i ovnen for så å ta meg en bytur/handletur. Lykke til!

Maris kjøkken   © 2008. Template Recipes by Emporium Digital

TOP