søndag 18. juli 2010

Rødvinsmarinert fårefilet m/ fløtestuede poteter















Bruker ferdig marinert filet. Den bruker å være god.
Brun den gyllen i varm pannen, la den steke videre ca 15 minutter i stekeovnen. Den er også god på grillen.

Serveres sammen med grønn salat og fløtestuede poteter, stekt champignon og evt stekte tomater.

Fløtestuede poteter:
Rensk og skjær potetene i tynne skiver.
Lag en tykk hvit saus. Tilsett 1 fedd hvitløk og en knivsodd muskatnøtt.
Blandes, has i ildfast form. Bruk reven ost over og stek ved 200 º ca 3/4 time. Alt etter tykkelse på potetene. Det hender at jeg koker potetene litt først. Da går det raskere.

Champignonen steker jeg i tørr panne sammen med ferske basilikumblader, salt og pepper.
Dette er et flott festmåltid.

Til et festmåltid hører det selvsagt dessert med. Siden det er sommer og sol, ble valget på dessert enkelt i dag. Norske jordbær med iskrem.






















3 kommentarer:

Oddbjørn Folde

Dette måltidet gleder jeg meg til. Vil passe fint til bryllupsdagen vår i dag! Gratulerer så mye med dagen, kjære Mari, og takk for 29 flotte år.

Ane

Det var nydelig, mor! Du er flink!
Gratulerer med dagen:)

Torborg Berge

Gratulerer så mykje med bryllauspsdagen!!! De sa ingenting om de då me fekk gode jordbær og is :-)Desserten var i alle fall nydeleg :-)

Maris kjøkken   © 2008. Template Recipes by Emporium Digital

TOP