onsdag 14. juli 2010

Pesto

Mens vi var på ferie hadde basilikummen i drivhuset hatt gode vekstforhold. Den ble høstet sammen med agurker. Pesto ble laget, og den smakte godt sammen med nyhøstet agurk.

INGREDIENSER







2 kopper fullstappet med fersk basilikum
1/2 kopp nymalt parmesanost
1/2 kopp ekstra jomfru olivenolje
1/3 kopp pinjekjerner el valnøtter
3 knuste fedd hvitløk
Smak til med salt og nymalt pepper

Fremgangsmåte:
Rist pinjekjernene lett i svak varme i en stekepanne. Bland basilikum og pinjekjerner og miks de lett i foodprocessoren.Tilsett hvitløk og miks litt videre. Tilsett olje sakte mens maskinen går. Tilsett den malte osten og la det mikse videre til det er blandet. Smak til med salt og nymalt pepper.

Serveres til pasta, på bakt potet eller på ristet brødskive med avokado, agurk og tomat.

Lykke til!


1 kommentarer:

Oddbjørn Folde

Gratuler så mye med flott blog. Pestoen smakte aldelse utmerket!

Maris kjøkken   © 2008. Template Recipes by Emporium Digital

TOP