søndag 3. oktober 2010

Moussaka

Denne oppskrifta er til ca 8 personer.


3 middels store auberginer.
Start med å skjære auberginene i skiver, legg de utover på et papir le håndkle, dryss litt salt over. Da trekkes noe av vannet ut.
Finhakk 11/2 løk og 4 fedd hvitløk og steik de gylne i varm olje.
Fortsett med å steike 1200 g lammekjøttdeig.
Tilsett ferske urter, oregano, timian, rosmarin og basilikum. Ikke spar på urtene. Deretter tilsettes 3 bokser hakket tomater. La dette småputre ei stund.
Lag en bekamelsaus: smelt 3 ss smør og tilsett mel. Spe med melk og vann til sausen er passe tykk.
Tørk saltvannet av auberginene.


Legg kjøttsaus, bekamelsaus og aubergin lagvis i ildfast form. Start med kjøttsaus, deretter aubergin og så bekamelsaus. Ha et lag med ost på toppen.
Steik ved 200º C ca 45-60 min
Server med div salater til, oliven og fetaost.



0 kommentarer:

Maris kjøkken   © 2008. Template Recipes by Emporium Digital

TOP